pueblo vegan cigeretta dohany

Vegán cigaretta és dohánytermékek

A nagy dohánygyártó cégek mindegyike folytat állatkísérleteket, de a dohányzó vegánoknak is van megoldás, mivel létezik vegán cigaretta.

A dohányzás nem vegán alapvetően, mivel minden nagyobb cég folytat állatkísérleteket. Azonban ha valaki vegán és mégis komolyan gondolja a dohányzást úgy nem kell kétségbe esnie, mivel van számára megoldás. Vannak ugyanis olyan dohánygyártók akik erőszakmentesen, azaz állatkísérleteket mellőzve gyártják termékeiket. Alább olvashatjátok listázva az erőszakmentes cigaretta márkákat.

 

A továbbiak előtt egy közérdekű közlemény következik:

a dohanyzas sulyosan karositja

 

American Spirits “ex”vegán cigaretta

Az American Spirits papíron vegán cigaretta, azonban amióta a Reynolds vállalat felvásárolta nem számít annak. A Reynolds híres az állatkísérleteiről, tehát az American Spirit már csak adalékanyagmentes cigarettának számít.

american spirit adalekanyagmentes cigaretta

 

Manitou vegán cigaretta

A Manitou termékeit a Joh. Wilh. von Eicken cég gyártja. A Manitou elismerten vegán dohánytermékeket gyárt, így nyugodt szívvel szívhatod, ha kedved tartja.

 

Pueblo vegán cigaretta

A Pueblo cigarettát és dohánytermékeket a német Pöschl Tabak vállalat gyártja. Nem csak vegán és adalékanyagmentes cigarettáról van szó, mely Magyarországon is könnyen beszerezhető. A szortimentjükben szerepel cigaretta, dohány és papírcső is.

pueblo vegan cigaretta

 

Pepe vegán cigaretta

A Pepe dohánytermékeit, épp úgy mint a Manitou termékeit a Joh. Wilh. von Eicken cég gyártja. Tehát vegán termékekről van szó és ha találsz belőle magyar dohányboltokban, akkor veheted bátran, ráadásul magyar dohányboltok polcain is hozzá lehet jutni elvileg.

 

Red Bull vegán cigaretta

Az energiaitalhoz hasonló névvel ellátott cigaretta is a vegán termékek közé tartozik, gyártója a Pueblot is előállító Pöschl Tabak.

 

Winston “ex”vegán cigaretta

A Winstonnal ugyanaz a helyez, mint az American Spirittel. Papíron ez is vegán, de a Reynolds cég felvásárolta, így elvesztette ezt a címkét. Már csak adalékanyagmentesnek jelölhetik, mivel az anyavállalat folytat kísérleteket.

 

Yuma vegán cigaretta

A Yuma dohányát a Yuma Europe cég gyártja és termékei elismerten vegánok. A dohány cserjét organikus gazdálkodásban nevelik és az elkészítésnél sem adnak hozzá semmilyen adalékanyagot.

yuma organikus vegan cigaretta

 

Az erőszakmentes cigaretta témájában talált információkat nem tartom eléggé biztos lábon állónak. Ha bármilyen hiteles forrást találsz a témát illetően mely ellentmond az általam közöltekkel, akkor kérlek ne légy rest és kommenteld a cikk alá forrással, hogy javíthassam azt. Valamint ha tudomásod van olyan cigaretta márkáról mely vegánnak minősül akkor azt is oszd meg, hogy naprakész lehessen a cikk a vegán dohányosok számára. Mivel én nem dohányzom így arról sincs pontos információm, hogy melyik cigarettát lehet itthon kapni a Pueblo-n, a Manitou-n és a Pepe-n kívül.

Kapcsolódó cikkek és források a TheCheatInVegan és a Wemachtwas oldalakon találhatóak

5 hozzászólás érkezett az alábbi témában: “Vegán cigaretta és dohánytermékek

 1. Nem egészen értem ezt a logikát, egy vegán magyarázza el, legyen szíves! A semmilyen állati eredetű anyagot nem tartalmazó cigaretta önmagában nem vegán, mert a gyártója állatkísérleteket végez? Akkor Mari néni kiskertjében termett salátája, amit a piacon árul, nem vegán, mert ugyanazzal a salátával eteti a nyulait is, akiket aztán levág a húsukért? Vagy hogy van ez?

  • Kedves Kápor!
   Ez tök jogos kérdés és komoly logikai dilemma mindenkinél, aki a veganizmussal foglalkozik. Az biztos, hogy úgy a cigarettánál, mint a tusfürdőknél vagy a samponoknál is, sokan nem vesznek olyan vegánnak minősített terméket, amit olyan anyavállalat gyárt vagy forgalmaz mely állatkísérleteket folytat. Én azon az állásponton vagyok, hogy ha vegán terméket vesz az ember olyan vállalattól, mely kísérletet is folytat, akkor lényegében egy szavazatot ad le, mely igencsak fontos lehet a cég jövőbeli irányvételében.

   A kérdésedre visszatérve nem tudok válaszolni, viszont tovább forgatnám. “Akkor Mari néni kiskertjében termett salátája, amit a piacon árul, nem vegán, mert Mari néni eszik húst?” 🙂

   2016-ban ez egyelőre olyan kérdés melyre nincs válasz és nem is lesz egy darabig. Meg nem is kell szerintem erre választ keresni. Ezen kérdés szintje egy tök árnyalt dolog és mindenkinek a saját vérmérséklete alapján kell döntést hoznia.
   Köszönöm a gondolatébresztő kérdést!
   Preyer Gyuri

  • Kápor. Ha nem vesz senki állatkísérletes cigit, akkor nem fognak állatkísérletet végezni ilyen céllal. A Mari néni nyulának nincs köze a salátához, csak ő is azt eszi. De Mari néni nem végez az állat számára káros kísérleteket a nyulon, azért, hogy tesztelje a salátát. Csak szimplán azzal eteti. Így tehát logikátlan a felvetésed. Üdv.

 2. Hihetetlen ,hogy a dohánygyártok mire nem figyelnek…már csak az lenne a tuti,ha kijelentenék ,persze tudományosan hogy a a dohányzás egészséges… véleményem még úgy általánoságba, ameddig a wc- t ivó értékes ívóvizzel húzzuk le,addig a dohánytéma 100-ad rangú dolog.

 3. Mit tartalmaz a vegán cigi?????szégyen, hogy még mindig vannak állatkísérletek. Miért nem tüntetik fel mit tartalmaz a cigaretta ?? Tudom EU -us jómadarak hozták meg a “MI érdekünkbe a rendeletet, de ez akkor is felháborító. Ezek szerit lehet hogy Csernobilből, vagy Nevadából származó dohánnyal vannak töltve a cigik? Akkor melyik a veszélyesebb.A hülye képek?? vagy a tisztességes adatközlés többre mennének ezek a pénz éhez dögök.Ha megbetegszem a Vegán cigitől , vagy bármelyik másiktól a képek alapján, döntik el , hogy mi okozta a baj? Ami szintén hazugságok tömkelegén alapszik.Dohányosok ébresztő, annyi adót fizetünk meg a cigizéssel, hogy jogunk van tudni miből mennyit szívunk.De SZÍVATNAK minden szinten.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.