vegan villamgyors bableves

Vegán konzerv bableves 15 perc alatt, szupergyorsan

Üres a hűtőd és időd sincs főzni, de mégis tartalmas ebédre vágysz? A 15 perces vegán konzerv bableves tökéletes választás a rohanós időkre.

Amikor idő szűkében vagy és a hűtőben sem találsz semmit, sokat segíthetnek a konzervek. Nem a legelegánsabb megoldás ugyan, de valóban gyors és megfelelő minőségű konzervekből is lehet nagyon sok finom vegán ételt készíteni. Személy szerint a vörös vesebabot magában, szendvics mellé, salátára feltétként is nagyon imádom, de egy gazdag, laktató leves, nálam sokszor egyedüli szereplője az ebédnek. Nagyjából 15 perc alatt készíthető el a vegán konzerv bableves, ami jól jön ha ugyan sietve, de egy kis meleg levesre vágysz.

 

Vegán konzerv bableves hozzávalók

1 vörös (vese)bab konzerv (250g töltőtömegű – bonduelle)

fél sárgarépa konzerv (130g töltőtömegű bébirépa konzerv – globus)

fél fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 tk liszt (bármilyen, akár rizsliszt is megteszi)

1 ek napraforgóolaj

1 marék bulgur (helyettesíthető gerslivel, hajdinával, krumplival, vagy rizstésztával)

1 babérlevél

2 kk só és 1 kk bors

1kk kömény

1tk lestyán

1tk fehérborecet

1 negyed friss citrom leve

póréhagyma zöld része

1 kis csokor friss petrezselyem

 

Vegán konzerv bableves elkészítése

A hagymát és fokhagymát kockázd fel, majd olajon pirítsd meg őket. Amikor a hagyma már kezd arany színezetet kapni, add hozzá a lisztet és sűrű kevergetés mellett pirítsd tovább, 1-2 perc múlva kevés vízzel keverd el a pirított lisztes hagymát. Ezzel készen is van a leves alapja, egy hagymás rántás. Add hozzá a rántáshoz az egész babkonzervet, a fél répakonzervet, a babérleveleket és a marék bulgurt. Kis vízzel öntsd fel és körülbelül 10 percig forrald. Add hozzá a fűszereket (só, bors, kömény, lestyán), majd add hozzá a borecetet és a negyed citrom levét, majd miután levetted a tűzről, szórd meg az apróra vágott póréhagymával és petrezselyemmel.

 

Jó étvágyat kívánok! 🙂

vegán konzerv bableves

 

Jelmagyarázat: ek – evőkanál; tk – teáskanál; kk – kávéskanál

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.