vegán csokoládétorta

Vegán csokoládétorta sütés nélkül

Gondolkoztál már azon mennyivel könnyebb lenne úgy nekiesni egy csokoládétortának, hogy tudod, utána biztosan nem lesz bűntudatod? Ilyen a vegán csokoládétorta.

Olyan, amiből sokat ehetsz, mégse hízol, ami egészséges és még szuper finom is!

Ha engem kérdezel, én régebben mindig is egy ilyen tortáról álmodoztam. Tudom egy kicsit fanatikus vagyok, de szerintem sokan vagyunk ezzel így, akik szeretik az igazán finom csokit. A jó hír az, hogy létezik ez a vegán csokoládétorta és a legnagyobb örömmel osztom meg most veled a receptjét, hogy te is részesülhess ebben a csodában, ha csak pár percig is (Nálunk legalábbis eddig tartott). 🙂 Egy torta mely testnek és léleknek egyaránt jót tesz, a szó legszorosabb értelmében.

Készítsétek, fogyasszátok, élvezzétek!

 

Vegán csokoládétorta hozzávalók

Vegán csokoládétorta tortaalap:
100 g kimagozott datolya
85 g mandula
25 g kókuszreszelék
1 ek. kakaópor
csipet só

Vegán csokoládétorta tortakrém:
85 g kesudió (előző este beáztatva. ha nagyon sietsz, forró vízbe áztasd 1-2 órára)
1 db banán
2-3 ek. juharszirup
2 ek. kakaópor
3 ek. kókuszzsír
1 dl kókusztejszín (magas zsírtartalmú)
125 ml/ fél csésze mogyoróvaj

Vegán csokoládéöntet:
1 ek. kakaópor
1 ek. olvasztott kókuszzsír
½ ek. juharszirup

 

Vegán csokoládétorta elkészítése:

  1. Áztasd a datolyát kb. 15 percig forró vízbe, míg jól megpuhul. Eközben a mandulát daráld finomra. Add hozzá a megpuhult datolyát, a kakaóport, a sót, a kókuszreszeléket és keverd addig, amíg egy teljesen egynemű masszát kapsz.
  2. Egy 18 cm-es tortaformát bélelj ki zsírpapírral, majd az aljában egyenletesen terítsd szét a datolyás alapot.
  3. Egy tálkába öntsd bele a kókuszzsírt, a kókusztejszínt, a kakaóport, a juharszirupot, a mogyoróvajat és habverővel verd könnyű krémmé.
  4. Egy turmixgépbe öntsd bele a kapott krémet, a kesudiót és a banánt, majd pár percig magas fokozaton turmixold az összetevőket amíg teljesen egyneművé nem válik az csokoládés massza.
  5. Miután elkészültél, öntsd a datolyás alaprétegre a masszát, majd kb. 4 óra hosszára tedd hűtőbe. Én az utolsó egy órára fagyasztóba szoktam tenni, így hamarabb készen van.
  6. A csokiöntethez a hozzávalókat egy tálkában összekeverem, majd a torta tetejére csorgatom. Díszítésnek még kakaóport, epret, pisztáciát és virágokat használtam.Jó étvágyat! 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.