Üres a hűtőd és időd sincs főzni, de mégis tartalmas ebédre vágysz? A 15 perces vegán konzerv bableves tökéletes választás a rohanós időkre.
Amikor idő szűkében vagy és a hűtőben sem találsz semmit, sokat segíthetnek a konzervek. Nem a legelegánsabb megoldás ugyan, de valóban gyors és megfelelő minőségű konzervekből is lehet nagyon sok finom vegán ételt készíteni. Személy szerint a vörös vesebabot magában, szendvics mellé, salátára feltétként is nagyon imádom, de egy gazdag, laktató leves, nálam sokszor egyedüli szereplője az ebédnek. Nagyjából 15 perc alatt készíthető el a vegán konzerv bableves, ami jól jön ha ugyan sietve, de egy kis meleg levesre vágysz.
Vegán konzerv bableves hozzávalók
1 vörös (vese)bab konzerv (250g töltőtömegű – bonduelle)
fél sárgarépa konzerv (130g töltőtömegű bébirépa konzerv – globus)
fél fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 tk liszt (bármilyen, akár rizsliszt is megteszi)
1 ek napraforgóolaj
1 marék bulgur (helyettesíthető gerslivel, hajdinával, krumplival, vagy rizstésztával)
1 babérlevél
2 kk só és 1 kk bors
1kk kömény
1tk lestyán
1tk fehérborecet
1 negyed friss citrom leve
póréhagyma zöld része
1 kis csokor friss petrezselyem
Vegán konzerv bableves elkészítése
A hagymát és fokhagymát kockázd fel, majd olajon pirítsd meg őket. Amikor a hagyma már kezd arany színezetet kapni, add hozzá a lisztet és sűrű kevergetés mellett pirítsd tovább, 1-2 perc múlva kevés vízzel keverd el a pirított lisztes hagymát. Ezzel készen is van a leves alapja, egy hagymás rántás. Add hozzá a rántáshoz az egész babkonzervet, a fél répakonzervet, a babérleveleket és a marék bulgurt. Kis vízzel öntsd fel és körülbelül 10 percig forrald. Add hozzá a fűszereket (só, bors, kömény, lestyán), majd add hozzá a borecetet és a negyed citrom levét, majd miután levetted a tűzről, szórd meg az apróra vágott póréhagymával és petrezselyemmel.
Jó étvágyat kívánok! 🙂
Jelmagyarázat: ek – evőkanál; tk – teáskanál; kk – kávéskanál