vegan techno dj chris liebing frank kvitta

Vegán techno DJ-k

Egyre több híresség áll vegán mozgalmak élére. Elektronikus zenei berkeken belül is vannak akik már letették a voksukat a nem ártás mellett. Bemutatom a vegán techno DJ-ket!

 

Ha jártas vagy az elektronikus zenében és szereted a techno különböző szubstílusait, akkor valószínűleg nem kell bemutatnom neked az alábbi neveket. Magyarországon is ismert és közkedvelt művészek és zenészek gondolják úgy, hogy az állatoknak nem kell szenvedniük vagy meghalniuk a kényelmünk, megszokásaink és igényeink miatt. Ezen előadók saját facebook oldalukon belemennek néha nagyon komoly etikai vitákba és nem átalkodnak keményebben is odaszólni pár rosszindulatú radikális húsevőnek. A tapasztalat egyébként az, hogy még ha a többség nem is tud együtt lélegezni az általuk olvasottakkal, mégis nagyon kulturált eszmecsere szokott kialakulni.

 

Vegán techno DJ

Chris Liebing vegán techno DJ. Sőt, kiadója a CLR égisze alatt tevékenykedő zenészek közül ugyancsak sokan vannak aktív vegánok. Például a Technokunst által több ízben elhozott Tommy Four Seven, vagy az A38-on vendégeskedő Brian Sanhaji és Rebekah, valamint a Magyarországon kevésbé ismert Emerson. Rebekah egyébként az Electronic Beats-en adott már vegán tanácsokat, Liebing a “The Traktor Cookery” főzőműsorban – ahol rendszerint híres elektronikus zenészek kotyvasztanak – készített piszok jó vegán hamburger tálat, Brian Sanhaji pedig a facebook oldalán vezet egy külön mappát a saját maga által készített vegán kajáknak.

vegan techno dj chris liebing

Chris Liebing a The Traktor Cookery-ben

 

A korai hardtechno-s holdudvarból megmaradt és aktív vegán techno DJ-k között is vannak olyanok, akiket számos esetben hallhattatok Magyarországon zenélni az NGOHT jóvoltából többek között. A két legismertebb talán a Pet Duo házaspár, akik állatjogi aktivisták vegán szcénán belül, valamint Frank Kvitta aki ugyancsak komoly radikálisnak számít a vegánok között. Frank Kvitta és Chris Liebing facebookon többször adtak már hangot együtt vegánságuknak: vegan power ??because we love animals alive”

Vegán techno DJ csajok is vannak. A svéd Ida Engberg – Adam Beyer felesége – is vegán. Ida nem egyszer posztol vegán tartalmat, beleállva a vitákba. Végül, de nem utolsó sorban itt van Fernanda Martins vegán techno DJ hölgy, aki ugyancsak járt már Magyarországon a Corvin Clubban 2015 májusában.

vegan techno adam beyer ida engberg

Adam Beyer és Ida Engberg

 

Aztán ott van még a nagy öregek közül Josh Wink, aki ugyancsak szószólónak számít vegán körökben. De talán mindegyiknél híresebb vegán elektronikus zenész Moby, aki a KFC ellen egy vicces klipet forgatott a Disco Lies című zenéjéhez, erős mondanivalóval.

 

 

Zárásnak ugyan nem vegán techno DJ következik, de mindenképpen ismert elektronikus zenei formáció. Die Antwoord megvan? A duóból Yolandi Visser vegán és híres a nagy balhéiról, melyet akkor ver ki különböző hotelekben, ahol ezt nem veszik komolyan.

t47 vegan techno djEgyébként van Magyarországon vegán techno rajongó csapat, akik mindig nagy lelkesedéssel fogadják a vegán techno DJ -ket. Felkészülve várják őket, készítenek nekik “vegan techno” feliratú pólókat, majd a bulikban odaadják nekik. A képen egyébként két magyar vegan techno-s aktivista látható, a képet Tommy Four Seven készítette az A38-on miután átvette pólóját. 🙂

 

 

 

Az alábbi hozzászólás érkezett: “Vegán techno DJ-k

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.