say-cheez-raw

Say Cheez Raw – Gourmet növényi „sajt” különlegességek Budapesten

Versenybe szállhat egy érlelt nyers vegán „sajt” a hagyományossal? Megtalálhatod a választ Say Cheez Raw bárban.

A Say Cheez Raw növényi „sajt” különlegességeket készítő kézműves bár nyitását türelmetlenül várták a sajtalternatívára éhes tömegek. A Móricz Zsigmond körtértől csupán pár perc sétára levő Szabolcska Mihály utca 7-es szám alatt várja a sajtimádókat a kifejezetten gourmet jellegű kis „sajt” bár. Bár a helyiség nem túl nagy, de annál családiasabb a hangulata, és falatozás közben a tulajdonosokkal is jóízűen el lehet beszélgetni.

 

A Say Cheez Raw kínálata

A Say Cheez Raw egy nyers vegán „sajt” bár, mely szigorúan csak a legjobb alapanyagokból készült nyers, növényi alapú, kézműves sajt-alternatívákat kínálja a vegánoknak, a növényi étrend iránt érdeklődőknek, vagy éppen azoknak, akik szeretnék elhagyni a tejtermékeket étrendjükből. A sajtalternatívákat fogyaszthatod önmagában, vagy nyers krékerrel. Mindkettő külön-külön, és együtt is isteni. A „sajt” készítésben szerencsére nem merült ki a tulajdonosok kreativitása, ugyanis egyéb „élő” ételeket és italokat is kóstolhatsz a Say Cheez Raw-ban, például nyers vegán taco-t, különböző smoothiekat vagy nyers édességeket.

Látogatásom alatt egy sajtalternatívákból álló sajttálat kóstoltam, datolyás, levendulás, spirulinás és zsályás fokhagymás ízesítésű „sajtokból” összeválogatva, melyeket két féle krékerrel fogyasztottam. Ezen kívül egy lágy „sajtot”, nyers vegán taco-t, smoothiet és nyers fahéjas csigát ettem.

A Say Cheez Raw-ban kapható sajtalternatívák az érleléstől különlegesek. Pont úgy, ahogyan egy hagyományos sajtot, ezeket a kézműves növényi „sajtokat” is érlelik. Minden falat egy kézzel készült, egészséges, élő ízbomba, amit egyszerűen nem tudsz majd nem szeretni. Nagyon sajtszerű és hihetetlenül krémes, gazdag íze van a Say Cheez Raw sajtalternatíváknak, teljes mértékben visszaadták azt a sajtos ízvilágot, amit vártam. Semmire sem tudnék rosszat mondani, a krékerek, a taco és a smoothie is ízesek voltak, szinte el sem hittem, hogy ami ennyire egészséges, az lehet ennyire finom is. A „sajtokon” kívül az én személyes kedvencem a nyers vegán fahéjas csiga volt.

A kínálatot megtekintheted a Say Cheez Raw facebook oldalán, vagy egyszerűen, ha ide kattintasz.

Nem mellesleg a poharak, az evőeszközök és az elviteles csomagolás mind környezetbarát, komposztálható anyagokból készülnek, tehát a Say Cheez Raw ötössel ment át a környezetbarát vizsgán is.

 

A Say Cheez Raw ötletgazdái

Mint minden vendéglátó egységben, a kiszolgálás itt is ugyanolyan fontomercedesz-es-roland-say-cheez-raws, mint a minőségi alapanyagok és a fergeteges ízek. Szerencsére a Say Cheez Raw nem csupán hibátlan alapanyagaival és mennyei ízeivel lopja be magát az ember szívébe, hanem a pult másik felén álló duóval is.

Egy tündéri párról, Sebestyén Mercédeszről és Paczkó Rolandról beszélünk. Mercédesz négy éve, Roland pedig három éve vegán. Valamikor egy évvel ezelőtt váltottak nyers vegán életmódra, és imádják minden percét. Bevallásuk szerint még sosem érezték ilyen jól magukat, egyébként ez látszik is rajtuk; sugároznak az egészségtől és a jókedvtől. A Say Cheez Raw által egy kis szeletet át is adnak az embereknek ebből a „nyers” energiából.

A nyers vegán sajtalternatívákat először otthon, maguknak készítették, de azok olyan jól sikerültek, hogy környezetükben is nagy sikert arattak. Gasztronómiai kalandozásuk szépen lassan a bár megnyitásához vezetett.

 

A Say Cheez Raw alapanyagok

Mercédesz és Roland nagyon ügyelnek alapanyagaik minőségére. Egyik fő filozófiájuk, hogy csak olyan minőségű ételt készítsenek másoknak, amelyet ők is jó szívvel fogyasztanak.

Nyersanyagaik többségét biopiacról, a szezonális alapanyagokat helyi termelőktől szerzik be. A további szükséges hozzávalókat egy közeli bioboltban vásárolják meg. Olyan minőségi alapanyagokkal dolgoznak, mint deglet nour datolya, német prémium minőségű kesudió és banán, hogy párat említsek. Minden termék, amit beszereznek bio és minden alapanyaguk vegán certifikációval rendelkezik.

Ha hozzájuk mész jóllakni, akkor biztosra veheted, hogy nem csak finomat, hanem a legjobbat is kapod, ugyanis minden ételük 100%-ban organikus alapanyagokból készül, és mindent kézzel készítenek, hatalmas szeretettel és hozzáértéssel.

Ha vegánként neked is hiányoznak a sajtok, vagy ha szeretnél kevesebb tejterméket fogyasztani, esetleg, ha szeretnél valami különlegességet kipróbálni akkor a Say Cheez Raw a tökéletes választás számodra.

Keresd fel őket személyesen és látogasd meg Facebook oldalukat is.

 

Nyitvatartás:
Hétfő: zárva
Keddtől szombatig 11:00 és 19:00 között nyitva.
Vasárnap: Zárva

Cím:
1114 Budapest, Szabolcska Mihály utca 7.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.