glutenmentes-vegan-raffello-golyo

Gluténmentes vegán Raffaello golyó

A gluténmentes vegán Raffaello golyó receptjét az Édes Élet Cukrászda ajánlja nektek nagy szeretettel. Glutén, cukor, tej és mindenmentes finomság.

 

Sokunk örök nagy kedvence a Raffaello golyó. Azonban amikor az ember növényi étrendre vált, vagy gluténmentesen kell táplálkoznia egészségügyi, illetve megelőzési okokból, akkor bizony sok más kedvenc édesség mellett a Raffaello golyókat is el kell hagynia az étrendből. Még szerencse, hogy kis kreativitással minden elkészíthető gluténmentes és vegán módon, így készülhetett el a gluténmentes vegán Raffaello golyó is. Köszönet a receptért Homa Gábor cukrásznak és az Édes Élet Cukrászdának. 🙂

 

Gluténmentes vegán Raffaello golyó hozzávalók:

Fél liter kókusztej
5dkg eritrit
6dkg kukoricakeményítő
6dkg kókuszreszelék
Egy vaníliarúd
30dkg mandula

 

Gluténmentes vegán Raffaello golyó elkészítés:

Tedd tűzre forralni a tej 2/3-ad részét, add hozzá az eritritet, a kókuszreszeléket, valamint a kapard ki a vaníliarúd közepéről a vaníliamagokat és add hozzá azt is a tejhez. Amikor forrásnak indul a kókuszreszelékkel és az eritrittel összekevert tej, öntsd hozzá folyamatos kevergetés mellett a keményítős kókusztej 1/3-ad részét. Ezután az összekevert tejet hagyd kihűlni. Miután kihűlt, gyúrj kis golyócskákat az alapanyagból úgy, hogy mindegyik közepére tegyél egy szem mandulát. Ha folyamatosan nedvesen tartod a tenyered, könnyebben tudsz golyócskákat gyúrni anélkül, hogy a kezedhez ragadna az alapanyag. Az elkészült golyókat hempergesd kókuszreszelékbe, majd kínáld fel barátaidnak és családodnak új kedvenc édességüket. A panírnak csak a képzeleted szabhat határt. Használhatsz kókuszreszelék helyett, kakaóport, fahéjat, karobport, vagy ezeknek ízlésed szerinti keverékét. A fenti receptben látható mennyiségből, körülbelül 30 db gluténmentes vegán Raffaello golyó készíthető el.

 

Jó étvágyat!
Édes Élet Cukrászda a weben
Édes Élet Cukrászda a facebookon

glutenmentes-vegan-raffello-golyo-b

2 hozzászólás érkezett az alábbi témában: “Gluténmentes vegán Raffaello golyó

  1. Szia! Szerinted keményítő helyett simán kukoricaliszttel is működhet? Vagy pudingporral(az általában kkeményítő)?
    Köszi!

Hozzászólás a(z) Preyer György bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.